Tehtiin iltapalaksi sellaista iltapalaleivän tai jotain sinne päin tapaista leipästä. Idean sain Kinuskikissalta, joka oli tehnyt sellaisen voileipäpiirakan. Tässä meidän versiossa pohja on sama, paitsi tehty gluteenittomana. Täytteeksi tein lohitahnan. Täytyy myöntää, että oli kyllä erinomaisen hyvä leipänen ja syötiin kerralla melkein koko leipänen. Tästähän ideasta voi kehitellä ihan mitä vain...hmm...
Mies oli paistanut pohjan valmiiksi sillä aikaa, kun olin töissä. Minulle jäi vain täytteen teko ja koristelu. Täytteeseen tuli lämminsavulohta, ruohosipulituorejuustoa, punasipuli, valko- ja mustapippuria sekä sitruunan- ja limenmehu. Pohjaa kostutin hieman maidolla, mutta ei se oikein imenyt sitä. Tökin vähän haarukalla reikiä, että edes hieman kostuisi.
Sit vain täytteet pohjan päälle ja hieman tilliä ja koristeita päälle. Todella helppoa ja nopeaa. Varsinkin, kun pohja oli tehty valmiiksi :D.
Tätähän täytyy kokeilla, jollain mulle sopivalla täytteellä.
VastaaPoista-Kati
Suosittelen kokeilemaan, oli sen verran hyvää :). Tulee varmaan hyvää kinkku- tai porotäytteelläkin.
VastaaPoistaNäyttää hyvältä!
VastaaPoista