Tämän raparperipiirakan ohjeen olen joskus vuosia sitten löytänyt Kalastajan vaimo- blogista ja ihastuin siihen heti ensimmäisellä kerralla. Tätä olen tehnyt joka kesä heti, kun raparperia on saatavilla. On niin hyvää. Lisäksi paljon vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Nam:).
Raparperipiirakka:
5 raparperin vartta
125g voita
125g sokeria
125g jauhoja (itse laitain gluteenitonta jauhoseosta)
1tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2rkl kylmää vettä
Kuori ja pilko raparperit.
Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää jauhot, leivinjauhe ja kananmunat sekä viimeisenä vesi.
Levitä taikina voideltuun vuokaan, lisää taikinan päälle pilkotut raparperit ja ripottele vielä sokeria, kanelia ja mantelilastuja päälle.
Paista 180c n.30-40min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti