maanantai 24. marraskuuta 2014

Joulutorttuset

Vitsi, miten paljon saakaan aikaiseksi töiden jälkeen, kun on liikuntakiellossa. Ajattelin jo töissä, et tänään on pakko illalla tehdä muutakin, kun maata sohvalla kylkiasennossa. Niinpä tein gluteenittomia joulutorttuja. Alkuperäinen visioni joulutortusta ei onnistunut, mutta onneksi oli varasuunnitelma. Syy joulutorttujen leipomiseen oli myös Instagramissa menossa oleva kisa, jossa voi voittaa matkalahjakortin. Tuskinpa voitan sen, mut ainakaan en voita jos en osallistu.

Torttutaikina tein ihan perinteisellä ohjeella, jolla olen aikaisempinakin vuosina tehnyt.

Ohje:
250 g voita
5 1/2 dl Pirkka gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
½ tl ksantaania
1 tl psylliumia

 
Nypi rasva ja jauhot (joihin sekoitettu leivinjauhe ja ksantaani sekä psyllium) hyvin. Lisää joukkoon rahka ja kananmuna hyvin sekoittaen. Koveta taikinaa viileässä. Tee mieleisiä torttuja ja paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.



 

Nam, ja eikun syömään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti