Jouluna lupasin tehdä karjalanpiirakoita muulloinkin, kuin vain jouluna, jos mies keittää riisipuuron valmiiksi (vihaan sitä puuron keittämistä). No niinhän se eilen meni sen keittämään. Joten tänään meillä olikin sitten piirakkatalkoot. Nopeestihan ne tuli tehtyä, noin 50kpl. En tajua miten niitä on niin vaikeeta ruveta tekemään, kun ei siinä loppujen lopuksi mee pitkään. Ja on ne kyllä niiin hyviä uunituoreena. Piirakankuoret teen pastakoneella, minusta sillä on vain niin kätevä ja nopea tehdä kuoret. Kaulin ensin taikinan ja sit otan lasilla muotteja. Sen jälkeen pari kertaa koneen läpi ja valmista.
Riisipuuroa laitan aika runsaasti, koska mun mielestä sitä pitää olla kunnolla. Gluteeniton piirakka on vähän haasteellisempi tehdä, kuin ruispiirakka. Taikina repeilee hyvin helposti ja jää joka paikkaan kiinni. Mutta, kun sen on rypyttänyt, niin sit sen voi muotoilla piirakan näköiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti