tiistai 5. toukokuuta 2015

Heikkous

Keksit, minun heikkous. Kaikin puolin. Ihan ensimmäiseksi, vihaan keksien leipomista. Ne ei vaan onnistu. En osaa ja joka kerta ne epäonnistuu. Sen jälkeen vannon että oli viimeinen kerta. Eli on kuultu ennenkin :D. Mutta yritän silloin tällöin uudelleen. Hyvin harvoin. Leivoin taas ja ne epäonnistui, joten taas kuultiin, että oli viimeinen kerta. Myöhemmin, kun mietin asiaa, niin taidankin jatkossa leipoa vain keksejä ja leivon niitä, niin pitkään, että onnistun. Eihän noi nytkään jäänyt syömättä eli oli maku suht kohdillaan. Niistä tulee, vaan hirveen näköisiä ja rakenne ei miellytä.
 
Keksit leivoin uusimman Pirkka lehden ohjeella. Ohje oli niin helppo, et arvelin ettei voi epäonnistua ja jopa poikanen selviää siitä. Kyllähän se auttoikin valmistuksessa, vaan oli keittiö sen näköinen. Haaste oli varsinkin suklaan pilkkominen, kun piti kokeilla kaikki mahdolliset keinot kaulimesta lähtien. Noo ei ainakaan mielikuvitusta puutu.
 
Heikkous on myös niiden syöminen. Meille ei ostella keksejä, kun syön koko paketin kerralla. En voi lopettaa ennen kuin paketti on tyhjä. Keksit on vaan niiin hyviä. Toisaalta aika ärsyttävää, kun ei voi ostaa keksejä kaappiin pahan päivän varalle, kun ei ne siellä säily. Ne kummittelee ja huutaa minua heti syömään ne ja sitten syön.
 
Popcornsuklaacookiet
 
1 levy (200g) Karl Fazer Popcorn- suklaata
125g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl jauhoja (käytin gluteenittomia ja laitoin hieman enemmän)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi suklaarouhe.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 32 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Painele keksejä hieman litteämmäksi.
Paista 175 astetta, n.15min.
 
Keksit ovat valmiita ja niin ovat nättejä että!!!

Ongelma on ilmiselvästi palleroiden asettelu pellille. Yksi onnistunut pyöreä keksi :)
 

1 kommentti:

  1. Kokeile laittaa taikinaa harvemmin pellille. Eivät keksit tartu kiinni toisiinsa. Toisaalta, mitä sen on väliä miltä ne näyttää, maku on tärkein :)
    - Kati

    VastaaPoista