perjantai 22. toukokuuta 2015

Treenit ja ruoka, hyvin maittaa

Olen taas saanut aikaiseksi käydä salilla. Nyt oon muutaman viikon käynyt säännöllisesti vähintään kaks kertaa viikossa. Jotenkin on tuntunut hyvältä. En noudata enää orjallisesti mitään saliohjelmaa, mutta pyrin tekemään ja soveltamaan opittuja liikkeitä. Se on sopinut hyvin ja jalka on pysynyt kunnossa. Taisi tehdä tauko hyvää ja sai rauhassa miettiä jatkoa. Jospa se innostus tässä kasvaisi entisestään. Ja mikä parasta, myös mies on päässyt mukaan (alkaa sen olkapää kuntoutua :) ), joten ei tarvii yksin mennä, ainakaan joka kerta.
 
Lapsukaiset kotiutuvat tänään illalla. Outoa, ettei poikanen lähde kahteen ja puoleen kuukauteen mihinkään. Sillä on viimeinen viikko toppia, jonka se suorittaa kotoa käsin. Meinasi vaan eilen iskeä ahdistus kaupassa, kun nyt on viikollakin tehtävä ruokaa. Mitenkähän siihen taas sopeutuu :D: Mutta eiköhän se täällä sen verran kiukuttele nälkäänsä, että on ruokaa tarjolla. Nopeasti sitä vaan tottuu, et on viikot kahdestaan ja ei tarvii, kun itsestä pitää huolta.
 
Noo... hetihän sitä piti ruveta parempaa iltapalaa väsäämään. Tein kanapiirakkaa ja sit testasin uutta piirakan ohjetta, parsa-parmankinkkupiirakkaa. Ohjeen löysin kermaruusun sivuilta joten alkuperäinen ohje löytyy sieltä (http://www.kermaruusu.com/ ). Pohjan tein molempiin piirakoihin mun omalla perinteisellä gluteenittomalla ohjeella. En luovu siitä ja en ees enää kokeile muita piirakkapohja ohjeita. Miksi vaihtaa hyväksi havaittua.
 
Kanapiirakkaan tuli täytteeksi:
 
450g broileria
200g tuorejuustoa
sipuli
3 valkosipulin kynttä
100g juustoraastetta
paprikaa
mustapippuria
chiliä
suolaa
3  kananmunaa
 
Ruskista broileri ja kuutioitu sipuli. Mausta. Lisää joukkoon murskatut valkosipulit. Sekoita tuorejuusto, juustoraaste ja kananmunat joukkoon ja kaada pohjan päälle. Paista 200c n. 45min.
 

 
Parsa- Parmankinkkupiirakka:
 
8 kpl tuoretta parsaa
4-8 kirsikkatomaattia
1 pkt parmankinkkua
tuoretta basilikaa
50g mozzarella raastetta
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
3/4 tl yrttisuolaa
mustapippuria
 
Kuori parsat, halkaise tomaatit 4 osaan. Lado parsat pohjan päälle. Halkaise parmankinkut pitkittäin kahtia, kääri suikaleista ruusukkeita ja laita parsojen väliin. Lisää tomaatit ja basilika. Rouhi pinnalle mustapippuria.Sekoita keskenään ruokakerma, maito munat ja suola.  Lisää juustoraaste ja kaada kerma-munaseos. Paista 180c n. 40 min.
 


 
Hyvää oli!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti