tiistai 21. heinäkuuta 2015

Piknik


Viikonlopun piknikillä meillä oli mukana mozzarellasalaattia, pekonimuffinsseja sekä mansikkajälkkäri. Tehtin salaatti ja jälkiruoka suoraan kippoihin, joista oli kätevä syödä ja helppo kuljettaa mukana.
 
Salaattiin tuli: jäävuorisalaattia, kurkkua, paprikaa, oliiveja sekä mozzarellajuustoa, joka oli pyöritelty pestossa.


Pekonimuffinssit:
6 kpl
n.100g pekonia
ripaus mustapippuria
nippu ruohosipulia
2dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl kaurahiutaleita
1½ tl leivinjauhetta
2 munaa
1 dl pullomargariinia
1dl kermaviiliä
 
Silppua  pekoni  ja ruohosipuli pieniksi. Paista pekoni paistinpannulla. Lisää loppuvaiheessa ruohosipuli. Mausta ripauksella mustapippuria.
Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään. Vatkaa munien rakenne sekaisin ja lisää joukkoon  kermaviili ja rasva. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita vain sen verran että ainekset muodostavat taikinan.
Jaa taikina voideltuihin tai leivinpellille levitettyihin paperisiin muffinsivuokiin. Taikina ei kohoa samalla lailla kuin kevyemmät muffinsit, joten voit laittaa ne aika täyteen.
Paista uunin keskiosassa 225-asteessa 12-17 minuuttia koosta riippuen.
 
Jälkkärin kasasin pilttipurkkeihin. Laitoin pohjalle kaurakeksimuruja, sitten vaniljavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Ja vielä toinen kerros vaniljavaahtoa ja mansikoita.
 
Lisäksi ostettiin pullo kuplivaa. Kyseinen viini oli voittanut vuoden viini palkinnon omassa hintaluokassa. Kyllä tätä piknikille pääsyä onkin toukokuusta lähtien odotettu.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti