Ostin kesälomalla Ruotsin puolelta muutaman pussin minivaahtokarkkeja ja mietin jo silloin, että pitääpä kokeille tehdä niistä Rocky Roadia. Ohjeita löytyi vaikka minkälaisia versioita, mutta hieman ohjeita sovellellen muotoutui oma versio. Oli ihan älyttämän hyvää, vaikka kalorit mahtoikin olla aika korkeella :D. Mutta pitäähän sitä välillä herkutella. Meni ihan kevyesti monta palaa, vaikka hyvin nopeasti tuli ällö olo. Sitten kun vähän aikaa odotti, taas maistui. Taidan tehdä toistekkin.
ROCKY ROAD
1 levy (200 g) tummaa suklaata
1 levy (200 g) maitosuklaata
30 g voita
1 levy (200 g) valkosuklaata
1 pss (150 g) minivaahtokarkkeja
2 dl manteleita
1 dl suolapähkinöitä
Muutama kourallinen värikkäitä minivaahtokarkkeja päälle
Paloittele tumma ja maitosuklaa kulhoon ja lisää sekaan nokareiksi leikattu voi. Sulata suklaaseos miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa pehmeäksi. Kannattaa sekoitella välillä. Sulata paloiteltu valkosuklaa samaan tapaan mikrossa. Vuoraa laidallinen uunivuoka leivinpaperilla.
Sekoita isossa kulhossa keskenään sula voi-suklaaseos, vaahtokarkit ja pähkinät. Kumoa seos uunivuokaan ja painele tasaisesti vuoan pohjalle. Valuta pinnalle sulatettu valkosuklaa ja ripottele minivaahtokarkkeja päälle. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään. Pidin pari tuntia. Leikkaa kovettunut levy terävällä veitsellä pieniksi (tai hieman isoiksi) neliöiksi. Nam :)!
Sekoita isossa kulhossa keskenään sula voi-suklaaseos, vaahtokarkit ja pähkinät. Kumoa seos uunivuokaan ja painele tasaisesti vuoan pohjalle. Valuta pinnalle sulatettu valkosuklaa ja ripottele minivaahtokarkkeja päälle. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään. Pidin pari tuntia. Leikkaa kovettunut levy terävällä veitsellä pieniksi (tai hieman isoiksi) neliöiksi. Nam :)!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti