lauantai 30. tammikuuta 2016

Avokadopizzaa, niin hyvää!

Ainakin omasta mielestä tuli älyttömän hyvää pizzaa. Maut olivat kohdillaan.

AVOKADOPIZZA
 
Laita uuni lämpiämän 225c.
 
Pohja:
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl öljyä
Gluteenittomia jauhoja niin paljon, että tulee suht kiinteä taikina.


Mittaa kulhoon vesi ja suola. Lisää kaurahiutaleet  ja siemenet. Sekoita ja lisää öljy. Lisää jauhoja pikkuhiljaa lisäillen, vaivaten samalla. Kun taikina on sopivan kiinteä, kauli se levyksi ja laita uunipellin päälle.


Täyte:
1 paketti monzarellaa
3 tomaattia
1 punasipuli
1/2 prk artisokkaa purkissa

Viipaloi/revi mozzarella pohjan päälle. Kuullota sipuli ja pilkotut tomaatit. Levitä ne pohjan päälle. Lisää lopuksi artisokat (itse hieman pienin niitä).

Paista uunissa kauniin ruskeaksi.

Päälle:
3 avokadoa
1prk kermaviiliä
fetajuustoa maun mukaan.
suolaa, mustapippuria, paprikaa
sitruunamehua
paahdettuja pähkinöitä

Sekoita kermaviilin sekaan murusteltu fetajuusto ja mausteet. Purista maun mukaan sitruunamehua. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa.
Leikkaa tai viipaloi avokadot ja purista sitruunamehua päälle.
Paahda pähkinät paistinpannulla.

Lisää kuutioidut/viipaloidut avokadot ja paahdetut pähkinät kypsän pizzan päälle. Lopuksi vielä kermaviiliseosta päälle. Nam :)






1 kommentti: