lauantai 27. syyskuuta 2014

Särkyä, särkyä ja vielä kerran särkyä

Kylläpä se sieltä koittikin ansaittu viikonloppu ja vapaapäivät. Kyllä on kuluneet kolme viikkoa olleet rankkoja ja nyt sen huomaan pään sisällä ja kropassa, mutta jospa se tästä kääntyisi parempaan suuntaan. Tällä hetkellä suurin huolenaiheeni on paranemassa oleva ien (josta hammas poistettiin pari viikkoa sitten) tai siis, kun edes lähtisi paranemaan. Viikon jatkuvan hermosäryn (joka tuntuu vasemmassa leuassa ja haava alueella ja säteilee siitä korvaan) kanssa taistelleena päätin eilen kysästä hammaslääkäriltä onko tämä kipu normaalia. No pyysi käymään ja selvisi että ikeneen on jäänyt onkalo:(, joka todennäköisesti aiheuttaa hermosärkyä. Lääkäri täytti onkalon ja nyt seurataan maanantaihin mitä tapahtuu. Pois lähtiessä kysäsin, että onko vaarana, että tähän jää tämä hermosärky. No lääkäri meni hiljaiseksi ja tuumasi, että onhan ne hermokanavat ollut aika lähellä poistoaluetta. Kiva. Oon niin kyllästynyt syömään särkylääkkeitä!!! Ja hulluksihan jatkuvasta hermosärystä tulee!!!

Mutta jotain hyvää, viime yönä ei särkenyt yhtään ja tänään onkin menty ilman särkylääkkeitä tänne asti, ainakin. Toivotaan, että nyt helpottaa. Mutta jotenkin vaan tuntuu, ettei tämä tule paranemaan näin... Odotellaan ja katsellaan.

Eilen kävin ostamassa luontaistuote kaupasta kasan erilaisia vitamiineja ja päätin että nyt annetaan tälle flunssallekin kyytiä. Kylläpä olikin aamulla pöytä täynnä vaikka minkälaista vitamiinipurkkia.

Lisäksi eilen kaikesta masennuksesta huolimatta päätin tehdä iltapalaksi jotain suolaista piirakkaa.

Iltapalan suunnitteluhan alkaa lasilla punaviiniä ja parilla palaa tummaa suklaata joka herättää ruokahalua.
 
 
Löysin yhdestä blogista feta-pinaattipiirakan ohjeen ja päätin tehdä sen, kun löytyi aineksetkin siihen.
Piirakan ohjeessa käytettiin valmista voitaikinaa, mutta minä tein pohjan gluteenittomana, omaa piirakanpohja ohjetta käyttäen. Tein piirakan neliön muotoiseen vuokaan. Lisäksi hieman sovelsin alkuperäisohjeen täytettä.

Täyte sisältää:
1 rkl öljyä
150g pakastepinaattia
pala purjoa
200g fetajuustoa kuutioina
2 rkl pinjansiemeniä
3 kananmunaa
3 dl kermaa
suolaa ja pippuria

Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää purjo ja pinaatti. Kuullota pari minuuttia. Jäähdytä.
Levitä pinaatti-purjoseos pohjalle, lisää fetajuustokuutiot ja pinjansiemenet.
Vatkaa kerman joukkoon munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täyte pohjalle.
 

 
Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Jäähdytä ja paloittele.

Piirakan kanssa maistui toinen lasi punaviiniä ja Vain elämää telkkarista.
 

2 kommenttia:

  1. No johan nyt, Hella ja Houkutus-blogista ilmeisesti olet idean ottanut? Ajattelin just, että teen kyseistä piirakkaa ensi viikonloppuna... meillä on varmaan yhteiset aivot ;)
    - Kati

    VastaaPoista
  2. Juu niin otin sieltä, siellä onkin tosi kivoja ohjeita. Toi pinaatti ei vain oikein oo mun juttu, mutta hyvää oli kuitenkin. Suosittelen :).

    VastaaPoista